Георги Димитров стана шампион в Mini X30 на Британския картинг шампионат

Георги Димитров стана шампион в Mini X30 на Британския картинг шампионат

Младият български пилот Георги Димитров стана шампион в Mini X30 на Британския картинг шампионат. През изминалия уикенд на пистата PF International се състоя последния кръг на Британския картинг шампионат. Това бе състезанието, което определи кой ще бъде шампионът, тъй като разликата между Георги и основния му съперник беше само 2 точки.

След оспорвана и тактическа битка между лидерите в състезанието и с едно невероятно изпреварване на предпоследния завой в последната обиколка, Георги спечели титлата в клас Mini  X30. Спечелването на шампионата беше изключително важно за него и той направи всичко по силите си, за да си случи това.

„Изключително горди и щастливи сме с постигнатия резултат, благодарение на усърдната работа, физическа и умствена подготовка на Георги , както и подкрепата от отбора му Fusion Motorsport. И така си имаме Български шампион в Британския шампионат!” сподели семейстовото на Георги.

Официалното награждаване ще се състои на 18 ноември в Stoke Rochford Hall в Грантам. Следващото ново предизвикателство е Световните финали които ще се проведат от 9 до 15 октомври в Le Mans . Георги ще се състезава с още 150 участници от целия свят в клас Junior X30 , като само 34 се класират за основния финал.