Георги Ванков с победа в големия финал на Летния шампионат

Георги Ванков с победа в големия финал на Летния шампионат

Георги Ванков спечели големия финален плейоф на Летния любителски шампионат на RaceFacer. Той се проведе от 2 части, като първата беше във Варна, а втората на 1 ноември на Лаута.

За него се класираха 20 от най-бързите и постоянни пилоти от Пловдив и Варна, а шестнадесет от тях взеха участие в двете „мини ендуранс“ състезания на Лаута.

Пилотите, класирали се за Големия финал, получиха бонус точки в зависимост от позицията си в Генералното класиране през сезона. Заедно с точките от плейофите от Варна и Пловдив, това определи крайното класиране за финала.

Местата на подиума за втория плейоф на Лаута

Победител в плейофа стана Георги Ванков. В първия манш той завърши 2-и, зад Делян Мишинков, а 3-и стана Макси Колев. Във втория Ванков стана първи, а Мишинков получи наказание от 10 сек за изблъскване срещу Цветомир Маринов и завърши 4-и.

Местата на подиума за крайното класиране на Летния шампионат

Така Ванков събра 28 точки срещу 26 за Делян, а Макси Колев е с 23 т. Георги имаше най-много точки и от първата част от плейофа във Варна (където направи и най-бърза обиколка в манш1 ) – 31, което му осигури крайната победа с 82 т. Втори се класира Диян Костадинов със 78. т, а Мишинков е 3-и с 62 т.

Класирания: