GLS Racing спечели 6-часово състезание във Варна

GLS Racing спечели 6-часово състезание във Варна

Миналата неделя (30 август) се проведе 6-часово състезание за издръжливост на Картинг писта Варна. В надпреварата се включиха 9 отбора с общо 27 пилоти, от които две дами и няколко участника, които караха картинг почти за пръв път.

Състезанието продължи 180 минути в обратна и още толкова в права посока на пистата. Въпреки шестте часа спора за първите позиции бе до последните минути. Разликата между първия и втория беше само обиколка, а между втория и третия само 20 секунди!

В крайна сметка с най-добра тактика в състезанието бе отбора на GLS Racing от Пловдив с пилоти Георги Ванков и Симеон Юруков, които заслужено се качиха най-високо на стълбичката. Втори се класира отборът на Plovdiv Racing, който противно на името си беше с пилоти само от Варна – Калина Георгиева, Диян Костадинов и Антоан Ангелов, на които с тактиката помагаше Валери Василев.

Третата позиция си спечели интернационалния отбор Rocket Racing с пилоти Степан Стецив от Украйна, Макс Дьонерт от Германия и местният пилот Калоян Радославов. Четвъртото място бе за RGS RACING с пилоти Руми Петрова, Христо Куличев, Симеон Михалев и Виктор Пенев. Пети бе отбор AHAD с пилоти Андон Петров, Христо Данаилов и Михаил Великов.

Rising Stars 2 се нареди на шеста позиция с пилоти Борил Иванов, Йордан Захариев и Олег Дамянов. Седмата позиция бе за представителния отбор на RaceFacer с пилоти Момчил Митев и Аксел Коварик, който е дългогодишен съдия на множество мероприятия на Картинг писта Варна!

Осми бе отбор Karlovo, който не бе дошъл за купи и медали, а просто да се забавлява, но въпреки всичко Христо Мукарев, Румен Чонов, Минчо Сарафов и Милен Стойков бяха наградени, за доброто настроение което дадоха на цялото състезание. Девети остана отбора AG Racing, в който Георги Чакалски и Асен Василев направиха едни от първите си обиколки въобще на картинг.