Гьошев и Симеонова участваха във 2-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Гьошев и Симеонова участваха във 2-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Калоян Гьошев (клас MiniMax) и Ивон Симеонова (Rotax Junior) участваха във втория кръг на CEE Rotax Max Challenge, който се проведе миналия уикенд на пистата Speedworld в Австрия. Студеното и много променливо време подложи пилотите и екипите на огромно предизвикателство, като в четвъртък дори валя сняг.

Това затрудни и екипа на Калоян с механик неговия баща Петър Гьошев, за които в началото беше трудно да хванат ритъма заради тежките условия. Все пак в петък Гьошев започна да се движи с темпото на основната група, но точно тогава претърпя тежък инцидент, довел до болки в главата и краката за пилота, и до сериозни ремонти по шасито.

В събота на мокро на тренировките Калоян имаше скорост, но в самата квалификация не направи чиста обиколка и остана 12-и. В първия манш негови грешки доведоха до недобро класиране – 15-о място. Във второто състезание имаше скорост и финишира 7-и, но наказание от 5 сек за хлътнал спойлер го прати 11-и.

В последния финал от 11-и Гьошев стигна до 5-ото място, но заради тежък инцидент отзад състезанието беше спряно. След рестарта Калоян отново напредна, но отново заради катастрофа надпреварата беше спряна окончателно и той бе класиран 7-и. А това означаваше 11-о място в общото подреждане за кръга.

Ивон Симеонова, която за този уикенд беше с механици Сандро Лукович и Нели Симеонова, започна силно уикенда и в петък на сухо на тренировката беше най-бърза с 0.4 сек аванс пред втория.

В събота обаче променливите условия тотално объркаха подготовката на Ивон. На квалификацията тя не успя да постигне добър резултат заради трафика. А в първия манш в неделя на дъжд изостана назад, като не можа да се адаптира добре към условията.

Във втория финал на сухо Ивон показа скорост и напредна в колоната до 19-о място. В суперфинала обаче отново заваля, след като състезанието се забави много заради тежкия инцидент в предната категория. При тези условия Симеонова отново изостана назад.