Хаджийски и Руйков са победителите на Купа Враца

Хаджийски и Руйков са победителите на Купа Враца

Този уикенд се състоя първото издание на Купа Враца на обновеното трасе в града. За разлика от надпреварата от първия кръг от националния шампионат на БФК преди 3 седмици, този път времето бе слънчево и топло с доста публика по трибуните.

Пилотите се състезаваха в две категории – No Gear Open, която обедини класовете No Gear Open и Rotax Senior, и Mini. Състезателите не бяха много, но пък все бързи и затова се получиха интересни надпревари.

При големите от полпозишън в полуфинала стартира Люсиян Савов. Той поведе, а плътно зад него бе Самуил Иванов. В първите обиколки дистанцията между тях бе малка, след което Савов започна да се откъсва. Самуил пък бе изпреварен от Томи Хаджийски с по-бързата си машина от OKJ. След това Томи изпревари и лидера, за да финишира първи. Не завърши Габи Пецов, след като се скъса веригата му.

Първите трима в No Gear Open

Във финала вече Хаджийски потегли първи, но в началото бе изпреварен от Савов. След 2 обиколки Томи си върна лидерството и до финала постепенно увеличаваше преднината си. Савов завърши 2-и в общото подреждане и първи от пилотите с машина от Senior. Трети в общото подреждане стана Самуил, следван от Габи Пецов и Илия Димитров.

В клас Mini триумфира Любослав Руйков. В полуфинала той поведе уверено от полпозишън, следван от Христо Младенов. Последният бе изпреварен от Стефан Стефановски от Северна Македония. След това Младенов бе по-бърз, но не успя да си върна второто място. В същото време Руйков се откъсна напред и спечели.

Призьорите в клас Mini

Във финала Любо отново нямаше проблеми и победи с близо 5 секунди аванс, като води от старта до финала. Този път битката за второто място бе между Младенов и Деан Дамянов, спечелена от Ицето, който направи успешно изпреварване в последната обиколка. Четвърти се нареди Калоян Гьошев, следван от Стефановски. Следващият кръг от шампионата на БФК ще се проведе само след седмица (7-8 май) отново във Враца.

Всички резултати от състезанията по картинг можете да видите на линка долу:

https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/OFQENIBO-2147485692

Освен това паралелно с картинг надпреварата във Враца, се проведе и състезание с мотори, които беше валидно за Републиканския шампионат по Супер мото. В клас Junior 85 куб.см убедителен победител стана бившият картинг пилот Никола Досев, който показа, че се справя отлично и на 4 колела.

Никола Досев (на преден план)