Хасково събра пилоти за тестове от всички класове

Хасково събра пилоти за тестове от всички класове

Пилоти от всички класове се събраха днес на пистата в Хасково, за да направят тестове. При много топло за сезона време и променлива облачност състезателите изпробваха своите машини.

Изпитанията отново се състояха при стриктно спазване на всички предпазни мерки за лична безопасност с оглед на спазването на разпоредбите на Министерството, свързани с пандемията от COVID-19.

В кралския клас KZ на линия беше Любомир Гърков. След изпитанията в Кюстендил миналия уикенд, сега пловдивчанинът е неговият екип решиха да сменят трасето. Той навъртя не малко обиколки за подобряване на настройките и влизане във форма, като Любо видимо беше свалил и килограми от личното тегло.

Любомир и Димитър Гърков

Изпитания със своя карт от KZ направи и Красимир Лазаров от екипа на PURE SPEED RACING. В първата половина от деня той разработи своята машина, а след това изпробва и различни настройки.

Красимир Лазаров

В Rotax на пистата беше шампионът от 2019 г. в Senior Мартин Беков. Той още свиква с новото за него шаси и мотор – Praga Dragon Evo 2020 и Rotax Max Senior 2020, като двигателят имаше повече мощност в по-високите обороти.

На трасето имаше и нов пилот от Германия – Питър. Той ще кара към екипа, воден от Димитър Гърков тази година в Rotax Senior. Живее в Пловдив и има не малко опит в професионалния картинг в родината си и в Испания. Питър показа много добра скорост и постоянно подобряваше времената си. Той смята да кара пълен сезон у нас в Националните картинг серии.

Германския пилот Питър

Отново обиколки въртя и Люсиян Савов, който и тази година ще бъде в Rotax Junior. Този път те бяха по-малко след общо 430-те в Кюстендил преди седмица.

В Mini караха Петър Шингов, Алекс Дешков и Ивон Симеонова, която се включи по-късно през деня. Шампионът от Mini BG за миналия сезон ще бъде на трасето и утре, а следващата седмица ще прави изпитания в Кюстендил. На трасето покара и бащата на Петър – Веселин Шингов с машина от KZ.

Кристиян Димитров

С картинг от клас Okej обиколки направи и местният пилот Кристиян Димитров. Той постигна много силни времена, които са конкурентни дори за KZ – 41.5 сек за обиколка.

Алекс Дешков

В Mini BG в Хасково беше Любослав Руйков, който ще е нов пилот в класа тази година. Той направи ползотоврен ден и нямаше проблеми. При малките изпитания правеше и Кирил Петров, който има намерение да се състезава този сезон в Националните картинг серии.

Любослав Руйков

Обиколки с ренталските картинги направи и Арам Агопян, за който това беше като част от подготовката за 24-часовото състезание на България. Заради пандемията от COVID-19, то беше отложено за октомври. Агопян записа най-доброто време на пистата за деня и за годината – 51.729.