Христо Пенов стигна до големия финал на Rotax в Португалия

Христо Пенов стигна до големия финал на Rotax в Португалия

Христо Пенов стигна до големия финал на Ротакс в Портимао, Португалия. Пенов, подпомаган от своя механик Георги Пенков и своя баща Владимир, подобряваше времето си с всеки ден на трасето и постигна забележителен краен резултат.

След втората квалификация той бе на 16-о място, а след третата на 8-а позиция. След всички серии Христо бе 14-и и се класира за полуфиналите. Той бе 7-и в решетката и успя да се класира за финала с отлично каране в серията.

За финала той зае 13-а стартова позиция и се движеше 15-и, когато бе ударен от американски пилот в 6-ата обиколка. Съответно Пенов не завърши състезанието, но все пак бе класиран 34-и. Победител стана холандецът Ван дер Хелм.

Така той стана едва вторият български пилот след Кристиян Христов, който стига до големия финал на Ротакс. Старозагорският пилот стори това миналата година.

Именно достигане до големия финал бе поставената цел пред Пенов и екипа му преди състезанието. Пенков остана много доволен от карането на своя пилот и заяви, че Владимир може да бъде горд от представянето на сина си.