Инцидент лиши Никола Цолов от челно класиране във втория кръг в Италия

Инцидент лиши Никола Цолов от челно класиране във втория кръг в Италия

Инцидент лиши Никола Цолов от челно класиране във втория кръг от Италианския шампионат на пистата в Сиена, който се проведе от 7 до 9 юни. Българският пилот се състезава за екипа на Team Driver Racing Kart. В първия финал Цолов завърши 6-и, а във втория отпадна.

Горещият уикенд в Тоскана беше наситен с различни преживявания за Цолов. На свободните тренировки Никола показваше добро време, но отбора работеше върху подобряване на настройките на шасито, за да постигнат още по-добри резултати.

Квалификацията бе трудна поради горещото време. Никола се класира 5-и в неговата квалификационна група. От всички 69 състезателя, Цолов бе с 15-о време, което го подреди 6-и на старта във всички хийтове в събота.

За щастие в събота скоростта беше на лице и Цолов извоюва 2 трети места, 1 първо място и 1 четвърто място, което му донесе 10 точки в общото класиране за Финал 1 в неделя.

Във финал 1 Никола стартира от 4-а позиция. Последваха 15 трудни обиколки, в които основната задача на нашия пилот бе да задържи 6-ата позиция със защитна траектория, което го отдалечи от първите 5 пилота.

Във финал 2 по регламент се разменят позициите на първите осем от Финал 1, което даде шанс на Цолов да стартира 3-и на грида. За съжаление късметът не беше на негова страна и претърпя инцидент с друг пилот, което повреди картинга и той не можа да завърши състезанието.

В първия кръг на Кастелето ди Брандузо Никола се представи много добре и се класира на 4-о място в общото подреждане, като записа подиум в едното състезание. Сега след този загуби 2 места и заема 6-а позиция в генералното класиране. Но това му дава възможност да се бори за подиум в оставащите 3 кръга – Сарно, Адрия и Вал Вибрата.