Инциденти лишиха Руйков и Младенов от добро класиране в Италия

Инциденти лишиха Руйков и Младенов от добро класиране в Италия

Два отделни инцидента лишиха българските пилоти Любослав Руйков и Христо Младенов от добро класиране на финала на първия кръг от шампионата IAME Open Games. Двамата бяха сред най-бързите днес, но извадиха лош късмет на финала в клас X30 Junior в Лонато, Италия.

Първо, Младенов трябваше да избегне инцидент пред него още в самото начало и той загуби време докато заобиколи пилотите, които се бяха ударили. Това го върна на последно място, а до финала той успя да се изкачи до 12-то място.

Любо Руйков се бори за победата, като успя да поведе колоната, след това отстъпи на третото място и при една атака на Матео Мелис и Руйков срещу Николас Маркези, Маркези удари българския пилот, като закъсня със защитната маневра. Маркези остана последен на финала, а Руйков се изкачи до 15-ото място от последната позиция веднага след удара, като до финала вървеше с темпото на победителя.

„Много тежък уикенд за Любо, като се има предвид, че имахме сериозни проблеми с гумите за състезанието, с които картът просто не вървеше, пързаляше се целият и никакви промени по настройките не дадоха резултат, обясни пред Sportal.bg механикът и треньор на Любо Руйков Станислав Каваримов. – Отделно от това и инцидента, при който Матео и Любо атакуваха като един Маркези, Матео мина, Маркези удари Любо и всичко приключи.”

Българският пилот Алекс Лазарус пък завърши 9-и във финала на третия кръг от шампионата WSK Super Master Series в клас Mini, групата за пилоти до 10 години. 63 пилоти стартираха в групата на Лазарус, като до финала стигнаха най-бързите 34.

За 10-те обиколки във финала Лазарус успя да спечели пет позиции, за да влезе в топ 10 и да завърши 9-и, а състезанието беше спечелено от италианеца Николо Перико. По-рано днес пилотът на PureSpeed Racing Лазарус завърши 10-и в своя префинал, където победата отново беше за Перико.