Искрин Арабаджиев иска да се състезава в Румъния през 2017 г.

Искрин Арабаджиев иска да се състезава в Румъния през 2017 г.

Един от водещите състезатели в картинга у нас във висшия клас KZ2 Искрин Арабаджиев има намерение да участва в първенството на Румъния тази година. През миналия сезон старозагорецът кара в отделни състезания у нас и записа няколко силни класирания, завършвайки на 4-а позиция в крайното класиране. За новия сезон той търси ново предизвикателство, а по думите му пистите в Румъния са по-добри, с повече възможности за изпреварвания, а състезанията са по-добре организирани. 

„Имам  желание да карам и ако участвам изобщо, ми се иска това да е в Румъния, заяви Искрин. – Няма да сменям техниката, като ще карам с това, което разполагам – шаси Тоникарт и мотор Вортекс. Ходих на едно състезание там миналата година в Бакалу, когато се проведе Купата на Румъния.

И преди бях карал на това трасе и знаех за какво става въпрос. Голяма хубава писта, на която може да се изпреварва. Искам да сменя и малко атмосферата, която в състезанията у нас е доста натоварваща. Всеки с всеки се кара и има много негативни неща.”

По думите на Искрин едно участие в Румъния няма да се отрази особено натоварващо на бюджета. Ще е по-скъпо заради пътуванията до северната ни съседка, но разликата няма да е много голяма. Като там таксите за участие в един уикенд са по-ниски. А участващите пилоти са доста повече и съответно конкуренцията е по-голяма и състезанията са по-оспорвани.

10