Иван Влъчков на полпозишън на писта Хасково

Иван Влъчков на полпозишън на писта Хасково

Многократният шампион по картинг Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция в клас Туринг на писта Хасково, първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. В силна конкуренция Влъчков успя да изпревари с 1.419 сек Красен Василев с Рено Клио, като шампионът постигна най-доброто си време във втората квалификационна сесия – 1:49.736 мин.

Трети се нареди Станислав Паришков с Опел Кадет – 1:52.513 мин с постижение от първата квалификация. Във втората сесия Паришков изобщо не кара, тъй като счупи съединител. Четвърти е ветеранът Стоян Апостолов, също с Хонда Сивик, като изостана от Влъчков на 7.246 сек. Петицата допълни Давид Будев с Рено Клио.

Досега Влъчков не е карал на трасето в Хасково, което бе спънато с 3 шикана, за да се намали максималната скорост на автомобилите. Автомобилът на Иван е с нова визия, като оцветяването е различно спрямо миналогодишното.

„В първата сесия учихме пистата, каза Влъчков. – Има доста неравности и обратни завои.”

Във висшия клас Макси най-бърз бе Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, който постигна 1:37.397 мин във втората квалификация и изпревари Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) с 0.863 сек. Трети остана Александър Кръстев, а 4-и местният пилот Симеон Симеонов също с Мицубиши Ево 9.

В първите 20-минутни тренировки пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ бе най-бърз на трасето, но след като записа най-доброто си време 01:41.280мин., удари един от шиканите и се наложи да влезе в бокса едва след две направени бързи обиколки.

Някои от щетите по колата бяха поправени за втория манш, а двукратният шампион на България успя да стартира в него. Времената във втората тренировка значително се подобриха, а Маршавелов успя да запише второ време в нея. Така в утрешното състезание, което ще е с дължина от над 12 обиколки, Маршавелов ще стартира от втора стартова позиция.

Долу можете да видите резултатите от двете квалификации:

В серия Спорт първото място на старта спечели Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. Той изпревари с 1.83 сек шампионата Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Последният счупи полуоска и това му попречи да подобри времето си. Александър Димитров (Хонда Сивик) остана 3-и, на 2.16 сек.