Иван Влъчков най-бърз в своя клас след тренировките на Шипка Дамасцена

Иван Влъчков най-бърз в своя клас след тренировките на Шипка Дамасцена

Иван Влъчков беше най-бърз в своя клас HC3 след тренировките на планинско изкачване Шипка-Дамасцена, което е 6-и последен кръг от шампионата. За пилота на Дамасцена Алба това е първо участие на планинско този сезон.

Влъчков се представи много силно днес, като постепенно подобряваше времето си. В първото качване той записа 2:46.040 мин, във второто 2:42.180, а на 3-ото слезе до 2:39.940 мин.

Така той изпревари втория в класа Косьо Йорданов с Рено Меган от екипа на Влъчков Рейсинг с малко над 7 сек. Иван се нареди 6-и в общото класираме, като изпревари всички пилоти от по-горния клас HC2.

Кольо Карастоянов от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик, който участва за първи път на планинско, се нареди 5-и в класа си HC3, а Давид Будев с Хонда Сивик, който също се състезава в HC3 за Влъчков Рейсинг, остана 7-и в първото си планинско.

„Получава се уникално състезание, каза Влъчков, чийто автомобил в GT4 Sin Car R1 също присъстваше на Шипка. – Конкуренцията е много силна и се борим за първото място в класа. Благодаря на екипа на Дамасцена Алба за всичко, което правят за мен.“