Иван Влъчков получи разрешение да кара на писта Дракон

Иван Влъчков получи разрешение да кара на писта Дракон

Картингистът Иван Влъчков получи официално разрешение да участва на писта Дракон следващия уикенд, където ще се проведе първия кръг от националния шампионат на затворен маршрут.

Той изкара успешно изпита на БФАС, който се състоя на същото трасе 5 дни преди началото на състезателния уикенд. Според новите регулации, състезатели, които нямат своя шофьорски лиценз, могат да бъдат допуснати до старт единствено, след като е проведен официален изпит от представители на БФАС.

Нормативът за пистова надпревара е 110% от времето на най-бързия пилот на съответното трасе от последното състезание. Влъчков направи общо 7 тура на новия вариант на трасето с дължина 2048 м, като две от тях – първата и последната бяха за влизане в ритъм и за охлаждане на автомобила след тестовата сесия.

Целта беше време от 1:17.0 мин за обиколка, но Влъчков слезе под него още при първата официално регистрирана обиколка, за да завърши с впечатляващите 1:08.102 мин в 5-ия тур. Влъчков ще участва в надпреварата в клас Туринг с Хонда Сивик, автомобил, с който Цветан Илиев записа много успехи на писта в миналото.