Иван Влъчков с нов съотборник за последния кръг в GT4

Иван Влъчков с нов съотборник за последния кръг в GT4

Иван Влъчков ще има нов съотборник за последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, който ще се проведе на пистата Зандвоорт в Холандия. Това ще бъде британецът Крис Чадуик.

Дуото ще се състезава зад волана на българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Чадуик вече е карал за тима в Унгария на Хунгароринг през 2016 г., като завършва на подиума и познава качествата на автомобила Sin Car R1.

Сега задачата му ще бъде да се представи максимално добре и да помогне на Иван в битката за титлата в класа на аматьорите. Преди последните 2 състезания Влъчков е 2-и в общото класиране със 121 точки, и е на 12 т. от лидерите Джузепе Фасиколо/Роми Дал‘Антониа.

„Отиваме, за да се борим за победата в класа и титлата в шампионата, каза Влъчков. – Пистата Зандвоорт  ми допада много. Очаква ни много силна конкуренция.“

Именно на същото трасе миналата година 19-годишният софиянец завърши на 3-о и 2-о място в двете състезания от шампионата в едва второто си участие в GT4.

„Събирайки професионалния опит на двамата ни пилоти и целия ни отбор, се получава идеалната формула за победа, заявиха от екипа на Sofia Car Motorsport. – Пожелаваме си обстоятелствата да не ни попречат да покажем какво можем и желаем успех на всички участници.“