Иван Влъчков с победа на Писта Стара Загора на Дракон

Иван Влъчков с победа на Писта Стара Загора на Дракон

Иван Влъчков с Хонда Сивик спечели Писта Стара Загора в своя клас Туринг, 4-и кръг от шампионата на Затворен маршрут. Заради ремонтните дейности в града състезанието тази година се проведе на трасето Дракон край Калояново.

Пилотът на Дамасцена Алба потегли от първа позиция и поведе след старта, като Станислав Паришков с Опел Астра, който трябваше да стартира втори, не можа да участва заради технически проблем, който получи още вчера.

Така втори излезе Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик, който задържа до финала зад себе си ветерана Стоян Апостолов с Хонда Сивик. Двамата завършиха 2-и и 3-и. Иван пък натрупа аванс от около 10 секунди, а в последните обиколки върна тактически газта.

„Конкуренцията беше много силна, коментира Влъчков. –  Получи се уникално състезание. Благодаря на Дамасцена Алба и на Николай Мончев за подкрепата, както и на целия ми екип и моето семейство.“

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, най-бърз беше Венцислав Станев. За Купа Лада победата взе Огнян Патенов. В серия Спорт първи финишира Симеон Симеонов с Хонда Сивик, а в Макси спечели Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10.

В края на следващата седмица (22-23 септември) Иван ще кара и на планинското изкачване Шипка Дамасцена, което ще е 5-и кръг от шампионата. Това ще е първо планинско за сезона за 19-годишния пилот.