Иван Влъчков ще е част от българския отбор в 24-те часа на Льо Ман

Иван Влъчков ще е част от българския отбор в 24-те часа на Льо Ман

Дългогодишният картинг пилот Иван Влъчков ще е част от българския отбор, който планира да участва в 24-те часа на Льо Ман следващата година с болида Sin Car R1. Проектът е на Росен Даскалов, който е председател на екипа София Кар Моторспорт и Владимир Илиев, който е спортен мениджър на тима.

Отборът за момента има двама пилоти – Влъчков и шампионът на писта в серия Макси Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама състезатели (задължителния минимум е трима плюс един резервен), като всички, които имат желание и възможност да участват са поканени да участват в подбора.

Вече са били проведени разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в Льо Ман през 2009 г, а Лефтеров в 24-те часа на Дубай през 2016 г.

Илиев разкри, че проектът за български тим в Льо Ман датира още от 2015 г., като в следващите месеци предстои много работа и тестове. Даскалов обясни, че първо ще бъде направен 12 часов тест на писта, като се очаква това да се случи през есента в Гърция или Румъния. До него трябва да бъдат подбрани всички пилоти.

Влъчков заяви, че гледа към следващото предизвикателство – Льо Ман след успехите в GT4 за Купата на Централна Европа в първия кръг от новия сезон. Иван спечели и двете състезания на пистата Мост в Чехия в класа на аматьорите.

Сега му предстои и първия кръг от новия сезон в националния шампионат на Затворен маршрут в Бургас. Там Иван ще се бори с още 12 пилоти в своя клас Туринг с познатия си автомобил Хонда Сивик. Сред конкурентите му ще бъде друг картингист – Давид Будев.