Иван Влъчков ще участва в последния кръг от сериите GT4 на Нюрбургринг

Иван Влъчков ще участва в последния кръг от сериите GT4 на Нюрбургринг

Шампионът на България на писта в клас Туринг и дългогодишен картинг пилот Иван Влъчков ще участва в последния кръг от Европейските серии GT4.

18-годишният пилот ще кара на пистата Нюрбургринг в 6-и кръг от сезона за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1 при аматьорите. Участието е подарък от Даскалов за отличното каране на Иван досега.

Влъчков вече участва в предишните два кръга на Словакия Ринг и Зандвоорт и записа победа, едно 2-о и едно 3-о място. В генералното класиране Иван заема 7-ото място и има всички шансове да подобри позицията си със силно представяне на прочутата немска писта.

Личният мениджър на пилота – баща му Стамен Влъчков, и Даскалов вече търсят начин как да бъдат набавени необходимите финансови представа, за да може Иван да продължи да участва в евросериите догодина.

През 2018 г. двете основни цели на Влъчков ще насочени към състезанията на затворен маршрут, като в добавка на пистите, пилотът ще се пусне и в планинския шампионат.

„Благодарим на Росен Даскалов и екипа му за предоставения шанс, заяви Стамен Влъчков. – Няма да гоним конкретно класиране в състезанията на Нюрбургринг.”