Ивон Симеонова на подиума и в Словения

Ивон Симеонова на подиума и в Словения

Ивон Симеонова записа много силен уикенд в 5-ия кръг от шампионата на Австрия – RMC (Rotax Max Challenge). На трасето AMZS (Center kartinga in moto športa) в Словения българското момиче отново нямаше късмет в квалификацията, но кара страхотно и завърши на 3-о място в общото класиране за шампионата с равни точки с втория.

В сесията за място Симеонова остана едва 12-а, след като се счупи лагер на предната главина. Тя не успя да направи чиста бърза обиколка и отново трябваше да потегли доста назад в колоната. Ивон обаче пак показа страхотна борбеност. Още в първия състезателен манш тя стана 2-а. Последваха две 3-и места в следващите 2 манша.

Така в общото подреждане Ивон бе класирана 3-а, като е с равни точки с втория. Тя обаче има по-предна стартова позиция от квалификацията, което би трябвало да я нарежда на 2-а позиция. Нейният баща и механик Иво Симеонов обясни, че случая ще бъде разгледан и Ивон ще бъде класирана 2-а, както е според превилата. За шампионата на CEZ (Central Europe Zone) Симеонова е на 6-а позиция.