Ивон Симеонова на подиума за NOL в Австрия

Ивон Симеонова на подиума за NOL в Австрия

Ивон Симеонова завърши на 3-о място в последното й състезание за сезона по картинг в Австрия. То се проведе миналия уикенд на пистата в Брук на пистата Speedworld, където се състоя кръг от местния шампионат NOL.

Българското момиче кара в клас Rotax Micro Max, като бе със стандартния си мотор. Докато повечето от конкурентите и бяха с тунинговани двигатели, които са разрешени в този шампионат.

Така само от мотора Ивон губеше по близо половин секунда на обиколка спрямо конкурентите, като в нейния клас бяха 20 деца. Тя обаче успя да компенсира това в голяма степен с каране и намери място сред призьорите.

По правилник в събота имаше 2 състезателни манша, след които нашата състезателка стана 2-а в класа след хубави битки. В неделя предстояха още 2 манша. Тя стартира 4-а и в крайна сметка зае 3-ото място за деня и 3-о в общото класиране за кръга от двата дни.

До края на сезона на Ивон й предстои участие на Големия финал на Rotax в Италия на Йезоло, които ще се състои на 16-17 октомври. Там тя ще кара за първи път машина от клас Mini и ще бъде като тренировка за по-горния клас.

По-късно тази година нейният баща и механик Иво Симеонов ще реши догодина дали тя ще кара в Mini или ще премине направо в Rotax Junior.