Ивон Симеонова направи първи тестове с новия си картинг

Ивон Симеонова направи първи тестове с новия си картинг

Ивон Симеонова направи първи тестове с новия си картинг на пистата Брук в Австрия. През тази година българското момиче ще кара в клас Ротакс Микро Макс с изцяло нова техника – шаси Parollin Opportunity от 2020 г.

То е осигурено от австрийския спонсор RMS Fahrzeugtechnik. Той се занимава с тунинг на коли. Логото му ще бъде на картинга тази година.

Двигателят е чисто нов Ротакс Микро Макс 2020, който е от най-новата генерация. Спрямо предната версия, при него промени по карбуратора, като е по-добър при прехода от ниски към високи обороти.

Ивон направи общо 2 тренировки с новата техника, като първата беше за разработване на мотора. И двете бяха на Брук, но на различни конфигурации  – 1 и 2. Ивон се представи отлично, като постигна най-добрите времена от 10 деца в класа.

Тя тренира към академията SWA Speedworld Academy. По думите на баща й Иво Симеонов, целта тази година ще бъде поне място в топ 3 за шампионата на RMC. Той се надява Ивон да може да се бори и за титлата.

Заради Коронавируса първият кръг от новия сезон в RMC бе преместен от Италия на Жезоло в Австрия и ще бъде на 21-22 март. Надпреварата е кръг и от CEZ.

Междувременно бе основан нов картинг клуб – Картинг Клуб Симеонов Рейсинг Тийм, председател на който е именно Иво Симеонов. Той се състои от 8 човека.