Ивон Симеонова с 2 победи от 2 старта в първия кръг от шампионата на Австрия

Ивон Симеонова с 2 победи от 2 старта в първия кръг от шампионата на Австрия

Българското момиче Ивон Симеонова започна по отличен начин новия сезон в шампионата по картинг на Австрия в клас Ротакс Мини Макс. Това е втори сезон за Ивон в класа, след този през 2017 г., когато тя завърши на 3-о място в крайното класиране, като пропусна няколко състезания.

В първото състезание, което се проведе на първата конфигурация на пистата Speedworld Bruck a.d Leitha, NÖL, Ивон взе полпозишъна в конкуренцията на още 8 пилоти. Тя записа най-добро време – 47.389 сек, като съвсем близо до нея бяха основните й конкуренти Симон (47.412 сек) и Тоби (47.450 сек). Въпреки малките разлики тя поведе колоната и спечели.

 

Във второто състезание, което се проведе на втората конфигурация на трасето, на която Симеонова не бе карала от юли миналата година. Ивон остана втора в квалификацията с време от 50.971 сек. Симон бе първи с 50.613 сек. Още във втората обиколка обаче Ивон го изпревари и до края не изпусна лидерството. След финала имаше контестация срещу Ивон за фалстарт, която не бе уважена, тъй като българката потегли перфектно, без да нарушава правилата.