Ивон Симеонова с нови победи в шампионата на Австрия

Ивон Симеонова с нови победи в шампионата на Австрия

Българското момиче Ивон Симеонова се представи по отличен начин в 3-ия и 4-ия кръг от шампионата по картинг на Австрия в клас Ротакс Мини Макс. Тя записа победи и в двата кръга при променливи условия. Това е втори сезон за Ивон в класа, след този през 2017 г., когато тя завърши на 3-о място в крайното класиране, като пропусна няколко състезания.

В първия кръг, което се проведе на пистата Speedworld Bruck a.d Leitha, NÖL, Ивон се класира втора в квалификацията на първия манш в конкуренцията на още 8 пилоти и завърши на тази позиция. Първи бе основният й конкурент Симон. Във втория манш след потеглянето тя се движеше на 2-а позиция, но след като заваля дъжд започна да минава по-различни траектории спрямо съперниците й. Това и донесе успех, като Симон се завъртя. Така Симеонова поведе. Дъждът се засили и състезанието бе спряно, а победата бе за Ивон. С второ и първо място от двете надпревари тя спечели и кръга.

Вторият кръг се проведе в неделя. Тя стартира втора в първия манш, но още на втория завой изпревари Симон и до края запази лидерството. Във втория манш Ивон пък води от старта до финала и си направи отличен подарък за 8-ия рожден ден, който отбеляза днес (26 август).