Ивон Симеонова с първо състезание в Rotax MiniMax

Ивон Симеонова с първо състезание в Rotax MiniMax

Ивон Симеонова записа първото си състезание в кариерата в клас Rotax MiniMax. Това стана по време на Големия финал на Rotax в Италия на пистата в Йезоло, който се състоя на 16-17 октомври.

Българското момиче стартира много силно уикенда. Тя беше най-бърза след петъчните тренировки с нов рекорд на пистата. В събота в обаче след удар с друг пилот рамката й се изкриви. Ивон все пак успя да остане в топ 6.

В неделя предстояха решителните сесии. В квалификацията Симеонова постигна 9-о време, а в първото състезание прогресира до 8-а позиция. Във второто обаче имаше инцидент и 3 секунди наказание за хлътнал спойлер, което я прати 14-а.

 

В третото Симеонова направи най-силното си каране за кръга и от 14-а стана 8-а. Нейният баща Иво Симеонов остана много доволен от представянето й. Този път той не беше неин механик, а с тази задача много добре се справи неговата сестра Нели Симеонова.

В крайното класиране за състезанието Ивон е 10-а от общо 20 пилоти в класа, което е добър старт за нея в новия клас Rotax MiniMax. По всяка вероятност именно в него тя ще кара през следващата година.