Йосиф Младенов също се присъедини към училището на Маринков

Йосиф Младенов също се присъедини към училището на Маринков

Йосиф Младенов е новият ученик, който се присъедини към картинг училището на Любомир Маринков. След като миналата седмица Спас партнира на Калина Николовa в подготовката с машина от клас Rotax Senior, тази неделя в Кюстендил компания й прави Йосиф.

Той е на 18 години от София, като е в 12 клас в Американския колеж в София. През лятото той обича да кара уинтсърфинг, а през зимата ски. До сега няколко пъти е карал само картинги под наем.

„За първи път виждам състезателен картинг, до сега дори не знаех, че има такива“, сподели Йосиф. Той направи четири пълни сесии по двадесет минути в които показа добра физическа подготовка. Въпреки, че картингът не беше настроен по неговият ръст, той бързо се адаптира към него и пистата.

„Тук всичко се случва много бързо“, каза Йосиф след една от сесиите си (на видеото горе). Той изказа възхищение от преживяното, и че не може да го сравни с нищо друго до сега!

Калина Николова продължи ударно да тренира за следващия сезон. Тази седмица тя кара събота и неделя по цял ден на пистата в Кюстендил. В събота сутринта цялата писта беше покрита с тънък слой скреж. По-късно обаче изгря слънце и пистата бързо изсъхна.

Времето беше подходящо за тренировки, от което Калина се възползва максимално, като направи 7 пълни сесии по 20 минути през, които навъртя повече от 150 обиколки. Същата програма се повтори и в неделния ден.

Калина остана много доволна от напредъка, който постигна. „Страшно много благодаря на Любомир Маринков за усърдните усилия, които той полага, за да се развивам! Напредъкът го дължа на него и неговата подкрепа! С радост мога да се гордея, че сме екип!“, сподели Калина.

Междувременно към екипа на Маринков се присъедини Виктор Алексов като механик. На пистата през двата дни много активно тренираше и Калоян Генов от същия клас – Rotax Senior.