Юлиян и Кобуров спечелиха 5-ия кръг от ендуранса на София Картинг Ринг

Юлиян и Кобуров спечелиха 5-ия кръг от ендуранса на София Картинг Ринг

Алекс Юлиян и Радослав Кобуров от екипа на WLF Racing спечелиха 5-ия кръг от ендуранс шампионата на София Картинг Ринг – EKO Racing Endurance Championship. Надпреварата беше първа на това трасе от февруари месец насам и предложи интересни битки и емоции. 11 отбора премериха сили в надпреварата.

Квалификацията беше 5 мин каране в права посока на пистата и 5 мин в обратна. Кобуров кара в права посока, а Юлиян в обратна и сборното им време беше най-доброто. Така техният тим получи правото да стартира първи.

В самото състезание Алекс кара първи и поведе от полпозишън. В първия си стинт той натрупа 15 сек аванс, който след смените Радо успяваше да поддържа. В следващите часове никой не успя да доближи дуото и WLF финишираха с близо половин минута аванс пред SVL Racing с пилоти – Любомир Черкезов и Страхил Иванов.

Последните след оспорвана битка завършиха само на 5 секунди пред KEB Racing, представляван от Валентин Раденков, Николай Лисев и Станислав Неделчев. Ето и пълното класиране от състезанието, в което всеки тим трябваше да направи по 8 питстопа: