Юруков и Николов са шампионите на Лаута за летния сезон

Юруков и Николов са шампионите на Лаута за летния сезон

Миналата неделя се проведе Големият финал на Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Състезанието се проведе при много топло за сезона време и беше оспорвано и в двата класа.

Стартовата решетка за полуфиналите и за двата класа беше по Генерално класиране от шампионата до момента. От него се даваха и бонус точки, които се добавяха към спечелените от 3-те състезания и така се сформираше крайното класиране за сезона.

В клас Sprint 13 пилота влязоха в битка за шампионската титла. Победител в състезанието и шампион стана Симеон Юруков. Той бе едва 7-и в полуфинала , но след това записа второ място във финала и победа в суперфинала, което му донесе крайния успех.

Юруков събра 28 точки в общото класиране, колкото и вторият Мартин Манолов, но Симеон имаше по-добра най-бърза обиколка. Манолов се отличи в с победа във финала и 2-о място в суперфинала. Само на точка зад тях остана третият Макси Колев.

Лидерът в генералното класиране преди Големия финал Данаил Варсано (с 10 бонус точки) в крайна сметка остана 4-и с 25 т. Поради повреден картинг в Суперфинала Делян Мишинков се наложи да кара с резервна машина, която не беше на нивото на останалите и той остана 7-и в крайното подреждане, като записа победа в полуфинала.

В клас Junior 7 пилота премериха сили в състезанието. Победител в Летния шампионат е Виктор Николов с две първи места и едно трето във Суперфинала. Втори и трети с равни точки се наредиха Габриел Александров и Цветелин Цонев, като отново по-бързата обиколка на първия се оказа решаваща.

Пилотът от Търговище получи по 3 секунди наказание във всеки манш заради ударен конус, което го лиши от възможността да се бори за победата. Четвъртото място зае Стилиян Ралчев, следван от Денислав Кузев.