Как се представиха българските пилоти в първия кръг от шампионата на Румъния

Как се представиха българските пилоти в първия кръг от шампионата на Румъния

Много български пилоти взеха участие в първия кръг от националния шампионат на Румъния, който се проведе миналия уикенд на пистата Амкарт в Букурещ.

В клас KZ се състезаваха Любомир Гърков, Кристиян Димитров и Христо Искилиев. След инцидента за Купата на Румъния преди 2 седмици, Гърков караше с шасито на Владимир Арабаджиев.

Като цяло през уикенда той имаше трудности с настройките, a освен това в неделя в първия финал предизвика инцидент, като направи неразчетена атака в завой 2. Имаше контакт с пилот и се завъртя, след което друг състезател го удари. Така той не завърши манша, а във втория финал стартира по-назад и нямаше добра скорост. В общото класиране за кръга стана 11-и.

Димитров, Искилиев и Гърков (от ляво надясно)

Зад него на 14-о място се класира Димитров, следван от Искилиев. В първия финал Димитров бе 11-и, но във втория не завърши заради инцидент. Искилиев пък не можа да финишира във финал 1, тъй като не успя да избегне удара при инцидента на Гърков.

В OKJ имахме четирима български пилоти – Георги Илиев, Алекс Дешков, Христо Младенов и Слави Минков, като най-напред се класира Дешков – 2-и. Това беше първо състезание за него за тази година , защото е доста зает в училище и през юни му предстоят важни изпити.

Дешков на подиума

Алекс се представи много добре, въпреки че дойде болен и не чуваше с едното ухо. Не липсваха грешки, но като цяло успяваше да ги коригира и имаше добра скорост и издръжливост. Завърши и двата финала в неделя на 3-а позиция, като във втория беше на 2-о място до последната обиколка, в която бе изблъскан от съперник.

Минков завърши и двама финала 6-и, но в крайното класиране е 8-и, като определено имаше скорост за по-предна крайна позиция. Илиев и Младенов се наредиха 9-и и 10-и с равни точки. Христо имаше темпо, но бързо се уморяваше и това му попречи да гони по-предно класиране.

Данислав Арсов

В Senior Rotax на линия бяха Лора Христова, Данислав Арсов, Бранков Николов и Александра Вътева. За Арсов това бе първо състезание за годината, като в екипа му решиха да участват в последния момент. Въпреки това той успя да завърши на 4-о място в крайното класиране след силен финал 2 в неделя, в който стана 3-и. За него имаше сериозна корекция в настройките, след като в първия финал се оказа, че те не са били добри.

Вътева се класира 7-а след силен финал 2 и 6-о място в него. За Николов това бе първо международно състезание и 18-ото място от 24 пилоти може да се определи за добро. Техният механик Александър Беков остана доволен от представянето им. Христова завърши на 14-о място в общото подреждане, като отпадна във втория финал, а в първия се нареди 12-а.

Бранко Николов (вдясно)

В Junior Rotax Силвия Станчева отново имаше проблеми с врата и не участва в същинската част от уикенда. Виктор Тодоров показа израстване и бе бърз, но грешно решение във втория манш да остане от външната страна на старта му коства възможността за по-добро класиране от 7-ото място.

Кристиян Иванов заемаше добра позиция във важните моменти, направи хубави изпреварвания и затвърди отличните впечатления след първото си състезание за Купата на Румъния. Той завърши 4-и за кръга с равни точки с третия.

Кристиян Иванов

В Mini 60 караха Давид Боянов, Мартина Бонева и Свилен Статлев. Боянов се класира 13-и след силен финал 2, в който напредна с 5 места и завърши 10-и. Мартина се нареди 15-а също след много добър втори финал, а Статлев 19-и

В клас PUFO се състезаваха Алекс Стоянов и Даниел Пуцов. Последният се класира 11-и след 11-о и 12-о място в двата финала, а Алекс 16-и след по-добро каране във финал 1.

Мартина Бонева (с номер 344) и Давид Боянов (322)