Как се представиха българските пилоти във втория кръг в Румъния

Как се представиха българските пилоти във втория кръг в Румъния

Миналия уикенд на пистата Скат Карт в Таргу Секуиеск се проведе 2-ият кръг от шампионата по картинг на Румъния. В него участие взеха общо 9 български пилоти. Този път наше участие в KZ нямаше, тъй като и Любомир Гърков и Христо Искилиев бяха с контузии съответно на ръката и на врата и не караха.

В OKJ имахме трима представители, като най-напред се класира Петър Шингов. Той беше много бърз през целия уикенд, като във финал 1 завърши втори. Във финал 2 обаче съперник го подпря отзад и той изостана на 5-а позиция. Така в общото класиране за кръга пловдивчанинът остана 4-и.

Калоян Гьошев имаше добра скорост за новия за него клас. Той води борба през цялото време за позиция с другия наш представител Свилен Статлев. Двамата си размениха по едно 6-о и едно 7-о място в неделя.

Петър Шингов

В Rotax Senior Виктор Минков имаше проблем с мотора и нямаше скорост на правите. Затова не беше на познатото си ниво. Той остана последен след хийтовете в събота, и в неделя трябваше да наваксва. Във финал 1 стигна до 13-о място, а във втория завърши 10-и и за кръга е на 11-а позиция.

Другият българин в Senior Пламен Балчев направи голям напредък в хода на уикенда, като ставаше все по-бърз. Липсата на концентрация и опит в последните 2 обиколки доведе до загуба на 3 позиции. В общото класиране Пламен е 19-и за кръга.

Виктор Минков (с номер 711)

В Rotax Junior Виктор Тодоров беше много бърз през целия уикенд, като още от четвъртък загатна за доброто темпо. В неделя в първия манш беше декласиран заради работа по машината в закрития бокс. Във втория финал тръгна последен, направи 7 изпреварвания и стана 10-и, като записа най-бързата обиколка от всички.

В Junior добро ниво показаха Мартин Гарбев и Светлен Симеонов. Технически проблем за Гарбев му попречиха за по-добро представяне. Те доведоха до отпадането му във втория финал. На непозната за тях писта, двамата се справиха доста добре, като Светлен е 11-и, а Мартин 12-и в общото класиране.

Виктор Тодоров

Минков, Балчев и Тодоров планират участие в състезание от румънския X30 шампионат, което ще бъде на 5-7 юли на Таргу Секуиеск. Трасето ще бъде с различна конфигурация, която ще остане и за кръга от националния шампионат.

В Mini 60 Мартина Бонева финишира 12-а в първия финал, но наказание от 3 сек за хлътнал спойлер я прати 17-а. Във финал 2 тя прогресира с 4 места и завърши 13-а. В общото класиране за кръга Бонева е 15-а.

Матина Бонева (вляво)