Как се представиха българските пилоти за Купата на Румъния

Как се представиха българските пилоти за Купата на Румъния

Доста български пилоти предпочетоха да участват в състезанието за Купата на Румъния, което се проведе миналия уикенд на пистата Амкарт в Букурещ. Надпреварата предхождаше старта на шампионата в северната ни съседка, който ще се състои на същото трасе след 2 седмици.

В кралския клас KZ участва Любомир Гърков. След квалификационните маншове той бе 9-и, като попадна в много тежка катастрофа, при която бе ударен с около 100 км/ч, а картингът бе тотално разрушен.

Самият Гърков също бе контузен, но стисна зъби и в неделя успя да кара, като за целта използва шасито на Цанко Цанков, докарано през нощта от Хасково от баща му Димитър Гърков.

Гърков направи страхотен старт и излезе 4-и в KZ

Екипът му имаше само една загряваща сесия за настройване на машината, но въпреки това Любо направи страхотен старт и от 8-а позиция излезе на 4-а. В крайна сметка след много борба в състезанието бе класиран 5-и.

В клас OKJ имахме трима български участници – Христо Младенов, Георги Илиев и Слави Минков. Най-напред се класира Минков – 4-и, от която позиция той стартира. Той завърши само на половин секунда от третия. Сериозен прогрес спрямо стартовата позиция направиха другите двама, като Илиев финишира 5-и, а Младенов 6-и, въпреки 5 секунди наказание за хлътнал спойлер.

Христо Младенов и Слави Минков

В Junior Rotax участваха Кристиян Иванов и Виктор Тодоров. Иванов, за който това е първо състезание с професионален картинг, сътвори най-голямата изненада. Той завърши 4-и, като напредна с цели 8 места спрямо стартовата си позиция и имаше много смели влизания и атаки.

Тодоров показа много напредък и чудесна скорост, но не успя да изпревари по-бавни пред него пилоти и в крайна сметка завърши на 8-а позиция.

Кристиан Иванов завърши 4-и в Rotax Junior

В Mini 60 караха Давид Боянов, Мартина Бонева, Свилен Статлев и Мартин Любенов. Бонева се класира най-напред – 12-а, Статлев завърши 15-и, следван от Боянов, а Любенов стана 23-и в конкуренцията на общо 26 пилота. Бонева е на 3-о място в подкатегорията в класа на децата до 10-годишна възраст, за което получи купа на подиума.

В клас PUFO участваха Алекс Стоянов и Даниел Пуцов. Даниел стартира 12-и и завърши на 11-о място, докато Алекс отпадна още във втората обиколка.

Мартина Бонева на подиума