Как се представиха нашите пилоти в Румъния днес

Как се представиха нашите пилоти в Румъния днес

Много български пилоти участваха днес в съботния ден на състезанието за Купата на Румъния по картинг, което се провежда на пистата AMCKART в Букурещ. Състезанието бележи началното на активния сезон в северната ни съседка.

В кралския клас KZ имаме двама представители – Любомир Гърков и Христо Искилиев. Двамата се класираха съответно 9-и и 12-и в квалификацията, а в първия манш прогресираха до 7-о и 10-о място. Във втория се класираха 8-и и 10-и и така утре Гърков ще потегли 8-и, а Искилиев 11-и.

В OKJ Кристиян Димитров даде 2-о време в квалификацията, а другият наш представител в категорията Слави Минков 7-о. В манш 1 пилотът от Хасково остана 4-и, а Минков 6-и. Във втория Димитров отново зае 4-ото място, но ще бъде 3-и на грида утре, а Минков не стартира и в състезание 1 утре ще е 8-и в решетката.

В Rotax Senior убедителна победа в квалификацията записа Мартин Беков. Той е шампион на Румъния в този клас за миналия сезон. След това той нямаше проблеми и в хийтовете, като спечели и двата с голяма преднина. Така утре Беков ще потегли първи.

Първото си състезание в професионалния спорт и първо в чужбина прави Цветелин Цонев, който кара в Rotax Junior. Пилотът от Търговище даде 9-о време в квалификацията, а в хийтовете завърши 8-и и 6-и. Това му отреди 7-о място в решетката за утрешния първи старт.

Най-много наши представители имаше в категория Mini 60 – Виктория Янкова и Силвия Станчева, Георги Илиев и Виктор Тодоров. Илиев се справи най-добре и ще потели утре 7-и след 8-о и 7-о място в двата манша днес.

Две места зад него ще бъде Силвия Станчева, която записа 10-о и 8-о място. Виктор Тодоров ще бъде 12-и в решетката след 12-о и 11-о място в хийтовете, а Янкова ще е 15-.а.

В клас PUFO, който е еквивалент на Mini BG, Мартина Бонева стартира 2-а и финишира 2-а в първия манш, но заради наказание от 10 сек за неправилен старт бе класирана 7-а. Във втория тя завърши 4-а и така утре ще потегли 6-а в първото състезание.