Какво казаха пилоти, родители и механици след кръга в Румъния

Какво казаха пилоти, родители и механици след кръга в Румъния

Миналия уикенд на пистата в Таргу Секуиеск се проведе 4-ият кръг от шампионата по картинг на Румъния. В него взеха участие общо 12 български пилоти, които се представиха добре. Двама от тях стигнаха и до местата на подиума. Ето какво казаха част от пилотите, техните механици или родители.

Юлиян Серафимов, баща и механик на 3-ия в клас KZ Юлиян Серафимов:

„Във втория манш гумите на Юли се износиха тотално и загуби позиции. За втория хийт пък без да иска той извади лулата и затова трябваше да стартира по-назад. Доволни сме от състезанието. Пистата в Таргу Секуиеск е дълга и хубава. Не сме свикнали да караме на такива трасета. По всяка вероятност ще караме в следващия кръг от нашия шампионат в Букурещ. Много сме доволни от представянето на Виктор Върбанов, който отново беше с нас. Ако не го бяха забавили двама, щеше да стигне първите трима. Юли и Любо Гърков си помагаха по време на уикенда. Според мен всички наши пилоти се представиха достойно и напреднаха в карането си.”

Димитър Гърков, баща и механик на Любомир Гърков от клас KZ:

„Много труден уикенд за нас. В началото нямахме достатъчно скорост, за първи път карахме на тази писта с KZ. Вървяхме с 3-4-о време. После намерихме настройките и скоростта дойде, но почнаха наказанията. На квалификацията по-бавен пилот от него му провали 3-а и 4-а обиколка, които трябваше да са най-добри. В 6-ата обиколка той все пак направи най-бързия си тур, но той беше анулиран заради напускане на белите линии на пистата. Останахме с 6-о време. В неделя имахме повече скорост, но пак имахме наказание. 10 сек в първия манш и дисквалификация заради това, че Любо зае позицията си след като не тръгна навреме в загряващата обиколка. Никой не ни обясни на разбираем език, че няма право да направи това. Имахме скорост да завършим поне 2-и, имахме сцепление, но нямахме късмет. Лошо впечатление ни направиха съдиите, които по всяка възможност наказваха българските пилоти. Благодаря на Владо Янков – бащата на Виктория Янкова, за помощта когато имахме логистични проблеми.”

Александър Беков, баща и механик на Мартин Беков, 3-и в клас Rotax Senior:

„Не беше най-успешния уикенд за Марти, на 2 пъти беше наказан и то без никаква съществена причина. В първото състезание не беше чак за наказание от 10 сек. Освен тов организаторите смениха гумите в петък и карахме с такива от типа D2, което не беше коректно. Това направи лошо впечатление. Имаше настроения срещу Мартин, тъй като той води в шампионата. Понякога е трудно да се бориш с вятърните мелници. Много съм разочарован от ситуацията, която се получи. Комплименти за представянето на Виктор Върбанов.”

Виктор Върбанов, 6-и в клас Rotax Senior:

„Като започна от изключителните условия за провеждане на състезанието до крайния резултат, всичко беше супер. Въпреки малшанса от катастрофата и неработещия стартер, съм изключително доволен от класирането. Отидох без напрежение и очаквания, защото съм за пръв път на състезание с толкова участници, а и пистата е съвсем различна от нашите. Смятам че се представих достойно и не ни засрамих. Мисля, че публиката го потвърди. Викаха изключително много и ме подкрепяха и това ме накара  да натискам над собствения ми лимит.”

Даниела Дешакова, майка на Алекс Дешков, 4-и в клас OKJ:

„Тестовите дни минаха много добре за Алекс,като през цялото време беше доста бърз, предвид повече от едномесечната пауза, която направи. В събота на квалификацията се класира на 5-а позиция, като беше само на 2 десети от най-доброто време. Хийтовете му отредиха 3-а позиция на първия състезателен манш в неделя. Доволни сме от представянето на Алекс, въпреки че не стигна до подиум. Неговия екип отчете доста голямо израстване, но все още има какво да се желае при работата му с нови гуми върху грип и прецизността при завоите с малка зъбчатка. В неделя той нямаше достатъчно скорост на правите отсечки и загуби третата си позиция, но ние знаем причината и ще се работи върху това в бъдеще.”

Данаил Димитров, баща и механик на Кристиян Димитров от клас OKJ:

„Добър уикенд за нас, прекрасни условия за каране, през цялото време бяхме бързи. Имахме много добра конкуренция,надяваме се пак да отидем там. Надяваме се да отидем през следващия месец и на състезанието в Букурещ (11-12 септември).”