Калина и Никол – две момичета, впечатлени от картинга

Калина и Никол – две момичета, впечатлени от картинга

Калина Митева е на 10 г. и никога до сега не беше сядала в картинг.Това се случи за първи път миналата събота на писта Пауталия в Кюстендил. Тя участва в открития ден на картинг училището на Любомир Маринков – картинг клуб RS KART. Момичето от 2 години тренира спортна гимнастика, но вече проявява интерес към автомобилите и шофирането.

Никол Митева е нейната по-голяма сестра на 15 г. Тя от пет годишна тренира бойни изкуства и вече има множество отличия в тези дисциплини, като Айкидо и бразилско Джу-Джицу.  Още на тази крехка възраст тя има зелен колан по Айкидо.Тя има отлична физическа подготовка и владее много други екстремни спортове, като например, скейтборд и зимни ски и сноуборд.

Никол Митева

Никол беше карала картинг до сега само няколко пъти, предимно на пистата в Красна поляна. Много бързо усети разликите между ренталския и състезателния картинг. “Мамо, много е яко, непременно трябва и ти да опиташ!” – бяха първите думи на Никол, когато слезе от картинга след първата сесия. Първоначално тя беше много предпазлива и стриктно изпълняваше всички инструкции дадени от Маринков. Втората сесия обаче започна да дава повече газ на правите отсечки и вече контролираше поведението на картинга в завоите, а това е заявка за бърз напредък.

Сестрите Калина и Никол, са дъщери на Христо и Валя Митеви. “Ицо и Любо”- така,както ги познават техните близки и роднини са неразделни приятели от шест годишна възраст. Точно Ицо и Любо заедно за първи път караха картинг в двора на училището преди 45 г. Точно Ицо и Любо заедно, сега въвлякоха момичетата в света на картинг спорта.

Калина Митева

В началото на месец юли пък 8-годишният Косьо успешно завърши пълния курс за начинаещи пилоти в картинг училището. След едномесечна почивка, в събота той направи първата си тренировка, вече в по-горния курс, вече за напреднали пилоти. Програмата на този курс ще бъде доста натоварена през август и септември. Целта е Косьо да се подготви достатъчно добре, за да може да участва в едно от последните състезания в края на сезона.