Калина Николова продължава обучението си за картинг пилот

Калина Николова продължава обучението си за картинг пилот

Калина Николова продължава обучението си за картинг пилот в училището на Любомир Маринков. След като на 24 октомври тя започна обучението си според програмата, вчера (7 ноември) на пистата Пауталия в Кюстендил тя направи втория си пълен ден под зоркото ръководство на Маринков.

Времето беше подходящо за тренировки и тя направи общо пет сесии по 20 мин. В първите две Калина затвърди наученото от първия учебен ден, като караше и същия картинг – Intrepeed.

Следващите три сесии се качи на Praga, като целта беше да усети разликата между поведението и настройките на различните машини, което за нея се оказа трудна задача като за начало. Трябваха й две пълни сесии за да свикне с новата машина.

Едва в третата сесия Калина започна да се отпуска, когато Маринков караше пред нея, за да може тя да следва правилната траектория на движение по пистата, което за нея се оказа отново сложна задача.

„Знам, че още много работа ни чака и трябва бързо да напредваме, защото няма много време до новия състезателен сезон“, каза Калина. – „Но всичко е много по-трудно, отколкото си го представях.“

Очаква се до края на сезона Калина да направи поне още 1 ден в училището. Тя вече посети истинско състезание – двамата с Маринков наблюдаваха съботния ден от 5-ия кръг в Националните серии преди седмица.

Качването и свалянето на картинг от количката също е част от обученито