Калина Николова започна уроци в Картинг училището на Маринков

Калина Николова започна уроци в Картинг училището на Маринков

Калина Николова е момичето с бензин в кръвта, която започна уроците за пилоти в Картинг училището на Любомир Маринков миналата събота на писта Пауталия в Кюстендил. Калина е на 22 години от София. Тя от дете се увлича по екстремните спортове и високите скорости. Скачала е с бънджи, от скоро кара 500 кубиков мотор, но сама признава, че никога до сега не беше сядала в картинг.

Това се случи за първи път на 24 октомври и началото бе обещаващо. Първият учебен ден се проведе съгласно програмата на Картинг училището за начинаещи пилоти. Времето беше отлично за тренировки и Калина направи 4 пълни сесии по 20 мин. Първата сесия започна много предпазливо. Всичко за нея беше абсолютно непознато и изобщо незнаеше какво да прави.

Калина обаче внимателно се вслушваше в напътсвията на Маринков и много точно ги изпълняваше, което й помогна бързо да се адаптира. В следващите сесии започна бързо да свиква с картинга и пистата, което много подобри представянето й. В последната сесия вече се отпусна и започна да настъпва газта повече.

Като за първа тренировка Николова показа добра визическа подготовка и усет в управлението на картинга. Самата Калина призна, че картингът е страхотно предизвикателство за нея. Беше възхитена от динамиката, адреналина и преживяването, което предлага пилотирането.

„Никога не съм вярвала, че тази малка машина може да бъде толкова мощна и бърза, сподели тя. – Картингът отвън и отвътре не изглежда по един и същи начин и едното, няма нищо общо с другото. Истината е, че който не е сядал в състезателен картинг, той не може да разбере къде е разликата.