Калоян Гьошев и Ивон Симеонова показаха скорост в 3-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Калоян Гьошев и Ивон Симеонова показаха скорост в 3-ия кръг на CEE Rotax Max Challenge

Калоян Гьошев и Ивон Симеонова бяха българските пилоти, които участваха в в 3-ия кръг от шампионата на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge). Той се проведе миналия уикенд на пистата Speedworld в Австрия.

Калоян, който участва в клас Rotax MicroMax, започна уикенда добре с 4-о място в тренировка 7, а в следващата бе дори 2-и. В сесия 10 отново бе 2-и, но за жалост в квалификацията той попадна в трафик и остана 6-и от общо 13 пилоти.

В полуфинала Гьошев прогресира до 3-ото място след много добро каране. Във финала той запази тази позиция, а в суперфинала затвърди призовото си класиране отново с 3-а позиция. Това означаваше и трето място в общото подреждане за кръга със 114 т.

А с тях Гьошев запази първото място в генералното класиране за сезона след 3 кръга. Той има 325 точки, с 1 т. повече от Марко Фали, който завърши първи в отминалия кръг в Австрия със 122 т.

В клас Rotax MiniMax Ивон Симеонова също показа много добра скорост, но за жалост нямаше шанс. Тя започна с трети места в първите две тренировки, а след това в сесия 9 тя дори бе най-бърза.

В квалификацията Ивон се нареди на 2-а позиция въпреки трафика и бе с отлични предпоставки за призово класиране. В полуфинала обаче изостана на старта и след това имаше 5 сек наказание за потънал спойлер, което я прати едва 13-а със записана най-бърза обиколка.

В следващия финал тя стигна до 5-ото място от 13-а стартова позиция. В суперфинала обаче Симеонова беше ударена отзад, след което я връхлетяха два картинга. За щастие всички се размина без контузии, а Ивон бе класирана 17-а. В общото класиране за кръга тя е на 10-а позиция от 23 състезатели.