Картинг училището с демонстрация на „Попитай Тенчев на живо 2“

Картинг училището с демонстрация на „Попитай Тенчев на живо 2“

Всички фенове на Формула 1, които посетиха събитието „Попитай Тенчев на живо 2“, имаха възможността също на живо да видят и състезателни картинги от различни класове. Те бяха любезно предоставени и изложени във фоайето пред залата от картинг училището на Любомир Маринков, което се представлява от картинг клуб RS Kart.

Главната цел на тази демонстрация беше, да се покаже връзката между картинг спорта и автомобилният спорт. “Всички известни автомобилни състезатели са започнали с картинг“ е мотото на картинг училището, което беше споменато и по време на събитието от Иван Тенчев, водещ на което беше Траян Сарафов.

То беше повод и един от учениците –  15-годишният Бранко Николов, изненадващо да получи своя нов картинг. С него, той ще се състезава през настоящия сезон в клас Rotax Senior. Вторият картинг, който беше изложен, беше на Константин Христов. Косьо е на 10 години и тренира в клас Mini, но за съжаление не можа да присъства на събитието.

Малко разочарован остана Митко Колев, който вече има двигател, но с нетърпение очаква и новото си шаси, които трябва да бъдат сглобени. Митко е на 13 години и този сезон ще се състезава в клас Rotax Junior.

За картинг спорта като неизбежен старт за подготовката на бъдещи автомобилни пилоти и за близката връзката между картинга и формулата, обясняваха подробно Тенчев и Маринков преди началото на събитието.