KEB Racing спечели 6-часовия ендуранс в Хасково

KEB Racing спечели 6-часовия ендуранс в Хасково

На 14 март на пистата в Хасково се проведе 6-часово състезание по картинг за издръжливост от шампионата на SWS Endurance в обратна посока. Още от старта на официалната тренировка (60 мин) всички отбори бяха с много близки времена за обиколка.

В квалификацията, продължила 6 мин, успя да се открои отборът на Iceman Racing с пилоти Делян Мишинков, Максимилян Колев и Никола Драгинов с най-бърза обиколка от 58.592 сек дело на Мишинков.

Второ място на старта си извоюва отборът Junior Racing (Георги Илиев, Виктор Николов, Стефан Марудов и Цветелин Цонев) с време от 58.614 секунди, а до тях застана Rubber Duck Racing, представен от Рангел Рангелов, Мариан Харизанов, Цветомир Маринов и Атанас Милинич.

Класиране от квалификацията

Със старта на състезанието започна изкачването на KEB Racing (Георги Ванков, Симеон Юруков, Станислав Неделчев, Николай Лисев, Валентин Раденков-без да кара) в класирането. Те стартираха от шеста позиция, но с всяка изминала обиколка се доближаваха все по-близко до топ 3.

Оформи се борба за челната позиция между Iceman Racing и набралите скорост KEB Racing. Не след дълго въпросът бе кой от двата отбора ще финишира първи. След наказание от 10 секунди Stop & Go за Iceman Racing за по-ранно излизане от бокса с 0.2 сек в голяма степен отговорът беше даден.

Класиране от състезанието

Това наказание обаче амбицира пилотите от Iceman Racing, които чрез Колев с бавен карт и Драгинов до последната обиколка не се отказаха от амбициите си за победа. Те записаха най-бързата обиколка в състезанието – 57.636 сек, дело на Мишинков.

Така първи в крайното класиране след 6 часа битка и 17 задължителни стопа завършиха KEB Racing с направени 348 обиколки, следвани от Iceman Racing на само 23 секунди зад тях, а подиумът беше допълнен от отбора Haskovo Karting Club с пилоти Станил Христов, Кристиян Димитров и Симеон Симеонов.

Първите 3 отбора на подиума