KEB Racing спечели ендуранса в Хасково

KEB Racing спечели ендуранса в Хасково

На 1 Август на картинг писта Хасково се проведе състезание от шампионата на Sodi World Series в клас Endurance. Надпреварата започна с битката за стартова позиция под формата на 6-минутна квалификационна сесия, в която първата позиция зае отборът Rising Stars 2 с пилоти Йордан Захариев и Борис Иванов. Те бяха само на 0.08 сек пред GLS Racing в състав Симеон Юруков, Георги Ванков и Любомир Гърков.

Началото на 5-часовото състезание за издръжливост бе в стил Льо Ман. В 19:00 стартът бе даден и пилотите започнаха оспорваното състезание. В първата част пилотите се бориха както един с друг, така и с топлото време. Малко след това започнаха и първите от 12-те задължителни спирания в бокса.

Максималната дължина на стинт за това състезание беше 30 минути, след което пилотите трябваше да влязат в бокса, за да се сменят картинги и пилоти. Отборите продължаваха да дават максимума си и след залеза, но им беше поднесена нова изненада под формата на дъжд. Последваха много завъртания, изпреварвания и все още състезанието нямаше абсолютен лидер.

Битката за победата предстоеше да бъде решена на изсъхваща писта. Победител щеше да е отборът, в който се комбинираха талант, решителност и абсолютно познаване на пистата и точната траектория за всяка една обиколка на изсъхващото трасе.

На първо място след пет часа и 268 обиколки се класира отборът на KEB Racing в състав Валентин Раденков, Станислав Неделчев и Николай Лисов. Само на 2 секунди зад него остана WLF Racing Team, представен от Николай Върбицалиев, Алекс Юлиян и Димитър Гайдов. Местата на подиума допълни GLS Racing.

На 4-о място се нареди Plovdiv Racing (Костадин Костадинов, Николай Атанасов и Веселин Паунов), следван от RGS Racing (Симеон Михалев, Христо Куличев и Руми Петрова) и Iceman Racing (Делян Мишинков, Максимилиян Колев и Никола Драгинов). Последните бяха много бързи на мокро.