Косьо отбеляза сериозен напредък в Картинг училището

Косьо отбеляза сериозен напредък в Картинг училището

Най-новият член на Картинг училището на Любомир Маринков – Косьо, отбеляза сериозен напредък по време на поредния си ден от обучението. Това се случи миналата неделя на пистата Пауталия в Кюстендил. Момчето вече за 5-и път кара с машина от Mini и има амбиции да стане пилот.

Времето в неделя бе подходящо за тренировки. Освен това имаше и други пилоти от неговия клас, което много му помогна. Досега той не беше карал в група. Косьо видя някои неща от тях и вдигна скоростта, като стана по-уверен. Направи 7 пълни сесии по 20 минути или около 150 тура за деня.

По картинга Косьо се запалва, когато е на 6 години на един детски рожден ден. Тогава децата са на пистата и той се вълнува повече от карането, отколкото от тортата. Още тогава започва да показва, че изпитва вълнение към скоростите. Според плана Косьо ще продължава да тренира, като цел е участие в официално състезание към края на сезона.

В Mini в Кюстендил за следващия кръг от сезона се готвеха няколко пилоти – Слави Минков, Петър Шингов и Виктор Тодоров, който има очаквания за по-добро представяне идният уикенд. Караха още Любослав Руйков, за който не е сигурно дали ще участва в кръга, и Лео Райчев, който въртеше обиколки само за удоволствие. При най-малките в Mini BG сред пилотите бяха Деан Дамянов и Мартина Бонева.

От Rotax Senior и No Gear Open на пистата бяха Люсиян Савов, Патрицио Бодигони и Виктор Върбанов. И тримата ще участва в надпреварата в края на седмицата. В KZ изпитания правиха Юлиян Серафимов, който изпробва новия си мотор, както и Александър Гълъбов-Санде и Георги Дончев, които имат намерение да вземат участие в състезанието.

 

Междувременно бе регистриран нов спортен клуб RS Kart (РС Карт), част от който е и картинг училището на Маринков. Той е съставен общо от 7 члена. Сдружението се определя като организация за осъществяване на дейност в обществена полза.