Кристиян Христов ще кара в кръгове от европейския шампионат

Кристиян Христов ще кара в кръгове от европейския шампионат

Шампионът в клас Ротакс Джуниър Кристиян Христов ще продължи да се състезава на международната сцена през 2017 г. Старозагорецът ще участва в състезания в изключително престижен шампионат – X30 European championship. Христов ще кара много по-мощен картинг в сравнение с този в Ротакс.

Този в X30 ще е 30 к.с., срещу 23 в Ротакс у нас досега. Първенството има статут на европейски шампионат. Състезателният сезон на Христов ще започне в края на март, като първият старт ще бъде в Генк, Белгия.

„С моя екип стигнахме до извода, че в България няма как да се развия повече и затова трябва да преминем на следващото ниво. Затова и решихме да се възползваме от тази възможност. В X30 European championship конкуренцията е огромна, ще се състезавам с много силни пилоти”, заяви Кристиян.

Отново младият старозагорец ще разчита основно на помощ от своето семейство, за да покрие сериозните финансови изисквания за участие в толкова силни състезания.

„Моите близки отново ще ми помогнат, но без съмнение ако искам да запиша наистина силни резултати, ще се нуждая и от спонсори, каза Кристиян. – Това е скъп спорт и изисква много средства, както за подготовка, така и за самите състезания.”

 

Програма на Христов за сезона:

23-26 март – Генк, Белгия, Европейски шампионат Х30

12-16 април – Кастелето, Италия, Европейски шампионат X30

18-21 май – Салбри, Франция, Европейски шампионат X30

14-17 Септември – Кастелето, Италия, Европейски шампионат X30