Кристиян Христов спечели Купата на Румъния в Ротакс

Кристиян Христов спечели Купата на Румъния в Ротакс

Шампионът на България в клас Ротакс Джуниър – Кристиян Христов, записа още един сериозен успех за сезона. Старозагорецът спечели и състезанието за Купата на Румъния в своя клас, което се проведе миналия уикенд на пистата Speed park в Бакау. Състезателите бяха общо 5, като само един от тях – Карбунару, представляваше реална конкуренция за класата на Христов. Квалификацията в събота беше на мокро.

Кристиян се класира 2-и, като изостана само на 0.006 сек от Карбунару. В състезанията обаче той стартира перфектно и спечели и двата манша в събота. Като в първия направи цяла права аванс пред втория състезател. В неделя дъждът спря и трасето изсъхна, което не промени съотношението на силите. Българският пилот води от старта до финала в първия манш.

Във втория допусна да бъде изпреварен от представител на северната ни съседка във втората обиколка. В 4-ата обаче Кристиян си върна лидерството след изпреварване от вътрешната страна на последния обратен завой на трасето. До края той нямаше проблеми и спечели Купата за неудоволствие на местните състезатели и фенове.

„Участието ми в Румъния беше много полезно, тъй като имах добра конкуренция и отивам във форма за Сарно, Италия, където ще се проведе световния шампионат на Ротакс от 15 до 23 октомври, каза Кристиян. – Румънските пилоти са доста различни, като има много бързи, но и доста слаби. Трасето беше хубаво, средно като скорости с бързи и по-бавни завои.“