Кристиян Христов стана национален шампион на писта в Туринг

Кристиян Христов стана национален шампион на писта в Туринг

Популярният ни картинг пилот от близкото минало Кристиян Христов записа най-големия си успех в кариерата в автомобилния спорт досега. Старозагорецът с Хонда Сивик стана национален шампион на писта в своя клас Туринг (до 2000 куб.см) за тази година.

Христов, който се състезава за АСК Стара Загора, завърши втори в домашното си състезание Писта Стара Загора, което беше 4-и и последен кръг от шампионата. Това му беше напълно достатъчно да триумфира като шампион за сезона, в който записа 2 победи и 2 втори места.

Христов поведе в състезанието след отличен старт от 2-а позиция и дълго време водеше. Проблеми със скоростите обаче го забавиха и в крайна сметка той бе изпреварен от Димитър Кондев от ЕФКО Рейсинг (Хонда Сивик). Последният спечели състезанието и завърши втори в шампионата.

Механици на Христов са Христо Христов и Димитър Златаров, като последният е добре познат в картинг средите ни като механик на Любослав Руйков и Христо Младенов. Кристиян спечели и Купата на Кмета за най-добре представил се старозагорски пилот.

В картинг кариерата си Кристиян стана национален шампион в клас Rotax Junior през 2016 г., като същата година участва на Световното първенство на Rotax в Сарно, Италия, където стигна до големия финал.