LDM Kart RT и Plovdiv Racing с победи в ендуранса на Лаута

LDM Kart RT и Plovdiv Racing с победи в ендуранса на Лаута

Миналата неделя (20 март) на картинг писта Лаута се проведе Endurace състезание за издръжливост с продължителност 3 часа. 12 отбора взеха участие в състезанието,като имаше две класирания: за клуб Speed и за картинг писта Лаута.

На първа позиция за картинг писта Лаута се класира отборът на LDM Kart RT, представляван от Георги Ванков и Симеон Юруков. те направиха и най-бързия тур. След тях на 2 обиколки се нареди отборът на GLS Racing, с пилоти Диян Костадинов и Росен Тодоров.

На третото място на почетната стълбичка се качиха Атанас Милинич и Цветомир Маринов от отбора нa ATM Racing.

Четвъртото място остана за Iceman Racing с пилоти Делян Мишинков, Максимилиян Колев и Виктор Николов. Те стартираха от полпозишън благодарение на най-бързата обиколка в квалификацията на Мишинков.

След това Делян поведе в състезанието и натрупа аванс от 20 секунди, но след това един от боксовете бе направен за по-малко от минималното задължително време и екипът получи 2 обиколки наказание. В края те останаха само на 0.7 сек от подиума, като Макси Колев с по-бавен карт даде всичко от себе си, за да класира тима сред призовите три.

В класирането на 5-о място се наредиха FSB Racing Team (Кристиян Иванов и Георги Калагджийски), на шесто AD Racing – Денислав Кузев и Ангел Христов, а на седмо KRS Racing (Илиян Янков и Деян Димитров).

За Клуб Speed първи станаха Plovdiv Racing с пилоти Николай Атанасов и Георги Попчев, втори са Evo, представлявани от Веселин Чакъров и Ивайло Ибришимов.

На трето място се класира Hispania Racing Team -Alex Canto,Alejandro Naveros и Diego Martinez, следвани от Probiti ka6oni -Радослав Ташев и Благой Николов и Люлин – Ивайло Янакиев,Ивайло Драгомиров и Видол Спасов.