Любо Руйков бе близо до финала в Сарно

Любо Руйков бе близо до финала в Сарно

Любослав Руйков бе близо до това да се класира за финалите на пистата в Сарно, където се проведе 3-ият и последен кръг от шампионата на WSK Euro Series при много горещо време и съответно трудни условия.

Българският пилот отбеляза напредък спрямо предните състезания при много сериозната конкуренция от общо 69 пилоти, които участваха в състезанието в неговия клас Mini.

В квалификацията Руйков, който се състезава за екипа на Ward Racing, се представи добре и зае 30-ото място. Последваха 5 хийта, в който Любо направи някои много силни представяния. В първия той завърши 8-и, а в последствие записа на два пъти 11-о място.

Руйков със своя треньор Станислав Каваримов

Така Руйков зае 37-о място в общото класиране след хийтовете и продължи към полуфиналите. Той кара в префинал А, където потегли 19-и. Нашият състезател напредна в колоната и в един момент се движеше 16-и, което му даваше право да участва във финала. После обаче загуби позиции и остана извън първите 17, които се класираха за него.

Неговият треньор Станислав Каваримов остана доволен от представянето на Руйков, за който следващото състезание ще бъде на 9-10 юли в Кюстендил, където ще се състои 4-ия кръг от националния ни шампионат БФК-НКС.