Любо Руйков на подиума в Rok Cup Festival 2023

Любо Руйков на подиума в Rok Cup Festival 2023

Любослав Руйков увенча силния си уикенд с класиране на подиума в състезанието Rok Cup Festival 2023 в своя клас Junior ROK. Традиционното състезание се проведе на 2-3 декември на пистата franciacorta в Италия.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Руйков имаше отлична скорост през целия уикенд, който беше много предизвикателен за пилоти и механици заради променливото време и сложни условия. В квалификацията Руйков се класира 4-и в своята група и 7-и в общото подреждане.

В първия хийт кара отлично и завърши 2-и. В следващия обаче трасето изсъхваше по-бавно и Любо със сликове нямаше достатъчно време, за да изпревари пилотите пред него. Така той остана едва 14-и. В последния хийт отново бе на ниво и завърши 2-и.

Заради много задното класиране във втория хийт обаче българският пилот трябваше да потегли едва 9-и във финала. Освен това на старта заради забавяне на пилоти пред него той се срина до 13-апозиция. Тогава обаче Любо разкри потенциала си и започна да изпреварва съперниците си наред.

В последната обиколка той вече бе на 3-а позиция и ако имаше още 1 тур Руйков можеше и да атаува победата. В крайна сметка българският състезател реши да не рискува на последния завой и завърши 3-и, като направи и най-бързата обиколка. Той единствен слезе под 50 сек за обиколка.

За поредно състезание на Руйков помагаше италианската легенда в картинга Алесандро Манети с ценни съвети и препоръки.