Любо Руйков със силен уикенд на Trofeo Senna

Любо Руйков със силен уикенд на Trofeo Senna

Любослав Руйков записа силно представяне в традиционното състезание Trofeo Senna, което се проведе миналия уикенд на пистата в Сарно, Италия. Българският пилот кара за екипа на Ward Racing в клас Mini GR3.

Проблеми за нашия пилот имаше в квалификацията, където за сесията в неговия клас трасето почти изсъхна, а пилотите вече бяха сложили гумите за мокро.

Досега Любо не бе карал при такива условия и му бе трудно да намери добра скорост. А преди това на изцяло мокро в тренировките бе само на 0.2 сек от най-бързия пилот.

След това в хийтовете, които бяха все при различни условия, Руйков показа страхотна скорост и направи голям напредък. Във всеки хийт бе пилотът с най-много изпреварвания, а като секторни времена беше най-добър в единия хийт и записа втората по бързина обиколка.

Във финала стана масова катастрофа пред Любо. Той успя да я избегне, но се завъртя и беше ударен отпред. С криво шаси и скъсан педал на газта все пак стана 25-и.

Във втория финал Руйков тръгна 31-и и завърши 25-и от общо 68 пилоти. Това беше и последно състезание за годината за нашия пилот. Догодина той ще се състезава за екипа на неговия механик Станислав Каваримов – PureSpeed.