Любо Руйков със силно представяне в Италия в X30 Mini

Любо Руйков със силно представяне в Италия в X30 Mini

Любослав Руйков записа поредното си силно класиране тази година на състезание в Италия. Българският пилот показа отлична скорост в 5-ия кръг от италианските IAME серии в клас X30 Mini, който се проведе миналия уикенд на пистата в Сарно.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Любо постигна 7-о време в квалификацията. В първия хийт бързо си проби път напред и достигна първите трима. Тогава обаче направи неуспешен опит за изпреварване, което го върна назад в класирането. В крайна сметка той остана 9-и.

Във втория манш обаче Руйков показа на какво е способен и след серия изпреварвания стигна до първото място. Комбинираното класиране от двата манша му определиха 5-а стартова позиция за финала.

Във финала Руйков бе най-бърз, но първите трима пилоти бяха много близо един до друг и дори се побутваха.  По този начин те си помагаха да не бъдат атакувани от тези отзад. В крайна сметка Любо не успя да ги изпревари и завърши 5-и на само 1.4 сек от победителя, доказвайки скоростта си с най-бързата обиколка във финала.