Любо Руйков спечели първия кръг на WSK Champions Cup

Любо Руйков спечели първия кръг на WSK Champions Cup

Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели първия кръг от WSK Champions Cup в клас OK-N Junior на пистата в Лонато, Италия. Руйков се пребори с много силни съперници и на финала се бори от старта до последния метър срещу преследвачите си, но взе голямата победа.

Днес на префинала Любо стартира с 4-о място, във финала стартира трети, но още в първата обиколка излезе начело и води 10 обиколки. В последната третина на състезанието обаче преследвачите на Руйков го догониха, един от тях – Кристофор Богдан Козма го избута извън трасето, но Любо се върна на пистата, контраатакува, пак изпревари водачи и излезе начело, като до финала запази първото място.

Руйков беше в челото на колоната от квалификацията и хийтовете в петък и събота, като спечели две от тях, но запази най-силното си каране за днес.

„Любо стартира трети във финала и още в началото изпревари от външната страна тръгналия първи Валерио Виапиана, в първата обиколка натрупа 1 секунда аванс – обясни механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Но преследвачите му използваха слипстрийм и за 10 обиколки успяха да го догонят, след което го атакуваха, Козма дори го избута от пистата. Любо обаче се върна веднага, догони ги, пак атакува и излезе начело, като до края вече нямаше кой да го изпревари. Любо днес кара като лъв, бори се до последно и спечели.”

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Story Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД. Втори във финала завърши Алекс Молота, а трети Козма, като бяха класирани общо 19 пилоти.