Любо Руйков стартира с успех уикенда в Лонато

Любо Руйков стартира с успех уикенда в Лонато

Българският картинг пилот Любо Руйков стартира с първо място в клас OK-N Junior в петъчния хийт на първия кръг от WSK Champions Cup в Лонато, Италия.

Руйков завърши 4-и в квалификацията, но в първия хийт, който беше с продължителност 14 обиколки атакува още на старта и поведе, а след това никой не успя да го догони до финала.

В квалификацията българинът завърши на 0,123 секунди зад Валерио Виапиана, а в петъчното състезанието Виапиана се оказа най-сериозният преследвач на Любо, като на финала завърши на 1,738 секунди.

„В квалификацията Любо кара сам и беше много близо до първото място, но остана 4-и – обясни механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Една десета от секундата, която дойде от първия и третия сектори. Любо не беше доволен, защото смяташе, че е по-бърз. Но в състезанието му бяха необходими три обиколки, за да излезе начело и оттам нататък никой не успя да го догони. Уикендът започва добре, но това е само началото.”

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Story Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

Утре програмата в Лонато продължава със загряваща тренировка сутринта и още два хийта, а за неделя са предвидени пак загряваща тренировка, префинал и големият финал на състезанието.