Любомир Гърков направи първи обиколки със състезателна кола

Любомир Гърков направи първи обиколки със състезателна кола

Пилотът от клас KZ Любомир Гърков направи първите си километри със състезателен автомобил. На пистата Дракон край Калояново днес той подкара резервната кола Хонда Сивик на 4-кратния шампион на писта в серия Туринг Иван Влъчков.

Гърков навъртя 20-ина обиколки при слънчево и меко за сезона време, като карането на новата за него машина определено му хареса. При първото качване до Гърков се качи и Влъчков, за да му дава важни съвети.

„Хареса ми, колата е наистина бърза, каза Гърков. – Усещането и тръпката са други. По-трудно е спрямо управлението на картинга. Автомобилът беше подготвен много добре. Специални благодарности за теста на екипа и на Стамен Влъчков.“

Бащата и мениджър на Любо – Димитър Гърков, сподели, че засега това е само първи опит на пилота с автомобил, за да види и разбере какво е да караш състезателна кола.

Но има и шанс Любомир да участва в определени състезания или дори да направи цял сезон, ако тимът му събере нужния бюджет. И всеки, който има желание да помогне финансово, може да се свърже с тима и да го направи.

Участието на Гърков в Националните картинг серии също не е сигурно. Според Димитър то зависи най-вече от това дали ще бъдат изпълнени неговите изисквания по отношение на техническите правила и гумите.